Asiguratorul Ardaf, controlat de Generali PPF Holding, a afisat pentru anul trecut un volum de prime brute subscrise de 95,82 milioane euro, aproape dublu fata de 2007, mai ales pe fondul cresterii pe segmentul de asigurari generale, a anuntat marti Generali PPF, care tocmai a preluat compania.

Pentru 2007, compania de asigurari Ardaf a afisat prime brute subscrise de 50 milioane euro.
Generali PPF Holding a anuntat marti ca a incheiat oficial tranzactia de preluare a asiguratorilor Ardaf si RAI, dupa ce a cumparat 100% din actiunile Iberian Structured Investments I BV, actionarul majoritar al companiilor .

"Romania este o piata strategica pentru noi si credem in potentialul sau de dezvoltare pe termen lung. Dupa finalizarea tranzactiei anuntate, ne intarim pozitia, cu o cota de piata de aproximativ 10%, ajungand al patrulea mare grup de asigurare care opereaza in Romania", a declarat directorul general al Generali PPF Holding, Ladislav Bartonicek, citat de NewsIn.

Compania se axeaza mai ales pe activitati de retail si dispune de o retea de 36 de sucursale, 200 de agentii si peste 5.900 de agenti.

Roumanie Assurance International (RAI) a afisat in 2008 o valoare a primelor brute subscrise de 5,22 milioane euro, fiind lider de piata pe segmentul de asigurari de calatorie si asigurari medicale.

Generali PPF a precizat ca detine 82% din actiunile Ardaf si 99,9% din RAI.

Grupul vede in piata romaneasca un mare potential, mai ales tinand cont de rata redusa de penetrare a asigurarilor in produsul intern brut (PIB) de 1,77% in 2007, printre cele mai reduse din Europa Centrala si de Est (ECE).

Generali PPF Holding mai este prezent in Romania prin Generali Asigurari si Generali Pensii, al treilea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si