Compania Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat anul trecut un profit operational de 39 milioane de lei (10,6 mil. euro), in crestere cu 8% fata de 2007), ca urmare a imbunatatirii ratei daunei pe clasele de asigurari auto (casco si RCA obligatorie).
Compania a anuntat afaceri in crestere pe ambele segmente de asigurari, generale si de viata, cu prime din asigurari subscrise in 2008 in valoare de 1,4 miliarde de lei.

Veniturile Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari s-au majorat anul trecut cu 154 milioane de lei, ajungand la valoarea de 1.394 milioane de lei.

Astfel, compania ramane primul din asigurari, cu o cota de piata estimata la aproximativ 16%.

In acelasi timp, atat operatiunile de asigurari generale, cat si cele de asigurari de viata au inregistrat profituri in crestere din activitatea de baza.

Activitatile derulate in domeniul administrarii pensiilor au adus, in paralel, o consolidare a pozitiei Allianz-Tiriac pe acest segment de piata.

La sfarsitul anului trecut, numarul participantilor la fondul de pensii obligatorii administrate privat “AZT Viitorul tau” depasea pragul de un million - fiind inregistrate 1.032.708 persoane cu cel putin o contributie la acest fond, adica mai mult de 25% din numarul total de participanti la pilonul II.

Pe segmentul pensiilor facultative, cele doua fonduri administrate de Allianz-Tiriac – “AZT Moderato” si “AZT Vivace” – au atras aproape 28% din totalul participanŃilor la pilonul III, adica 41.591 persoane.

Valoarea totala a activelor aferente celor trei fonduri de pensii aflate in administrarea Allianz-Tiriac a ajuns la 216,1 milioane de lei la finele lui 2008.

In total, activele in administrarea companiei la nivel consolidat (aferent activitatilor de asigurari generale, de viata si de pensii) au depasit pragul de un milliard de lei, ajungand la 1,05 miliarde.

Din aceasta suma, activele fondurilor de pensii administrate de Allianz-Tiriac reprezentau 21%, in timp ce ponderile activelor aferente activitatilor de asigurari generale si de viata reprezentau 57%, respectiv 20%.

Pe segmentul de asigurari generale, subscrierile realizate in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2008 s-au situat la 1.277,3 milioane de lei, aceasta valoare fiind cu 140 milioane lei mai mare decat cea inregistrata in exercitiul financiar anterior.

Implementarea progresiva a programelo de segmentare a tarifelor de prime de asigurari auto pe baza profilului de risc a clientilor si a celor de administrare centralizata a daunelor au generat aceasta tendinta pozitiva a evolutiei daunalitatii portofoliului auto al Allianz-łiriac, opusa tendintei de crestere a ratei daunei inregistrata la nivelul pietei asigurarilor generale, si in special auto.

Asigurarile casco detin, in continuare, cea mai importanta pondere in structura portofoliului de asigurari generale. La nivelul anului trecut, veniturile din prime brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari au depasit 785 milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 13 % fata de 2007.

Subscrierile companiei pe clasa de asigurari de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor din accidente auto (RCA obligatorie) au depasit 191 milioane de lei, cu 9% mai mult decat in anul anterior.

Vanzarile de polite de asigurari de bunuri si cladiri emise de Allianz-łiriac au generat venituri de 202 milioane de lei in 2008. Subscrierile de riscuri pentru asigurarea locuintelor au generat peste30% din aceste venituri, evidentiind o crestere de aproape 18% (de la 53 milioane lei in 2007, la 62 milioane lei in 2008).

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 8,6 milioane de lei, in conditiile in care veniturile din prime brute subscrise au inregistrat o crestere de peste 14%, de la 101,7 milioane de lei in 2007, la 116,3 milioane de lei in anul 2008.

Subscrierile aferente politelor de asigurari legate de investitii au reprezentat 66% din aceasta suma, restul de 34% referindu-se la venituri din vanzarea politelor de asigurari traditionale.
Milioane lei 2008 2007 VariaŃie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri