Arbitrul pensiilor private a autorizat la jumatatea lunii februarie, intr-o prima faza, preluarea prin fuziune a fondului de pensii obligatorii (pilonul II) gestionat de Bancpost de catre Eureko (fosta Interamerican), aceasta fiind prima etapa in procesul de autorizare definitiva a fuziunii.

Eureko Pensii, al saselea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) , a anuntat in aceasta luna ca vrea sa preia si fondul KD Pensii, transmite NewsIn.

"Este cunoscut ca s-au manifestat deja primele intentii de fuziuni. Am aprobat o prima intentie de fuziune si sunt cel putin doua in curs de aprobare", a mentionat Oancea. El a adaugat ca, incepand din ultimele luni ale lui 2009 si in prima parte a lui 2010 vor fi luate decizii clare in ce priveste stimularea concurentei intre administratori.

Citeste si:

La sfarsitul lunii septembrie 2008, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al optulea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

In prezent, 14 fonduri activeaza pe pilonul II si aveau la sfarsitul lui ianuarie active nete de 949,60 milioane lei (circa 222 milioane euro).