Cum si de ce a luat Isarescu masuri drastice impotriva conducerii unei banci

BNR a luat masuri "drastice" impotriva conducerii unei banci care a trimis in octombrie scrisori clientilor, prin care ii anunta ca mareste dobanzile la credite din cauza ca banca centrala nu relaxeaza politica monetara, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Aceeasi institutie de credit, care a trimis 40.000 de scrisori in luna octombrie, a trimis in vara 20.000 de scrisori prin care isi prezenta o oferta de credit doar cu buletinul, sustine Isarescu.

"Masurile au fost drastice, dar nu in sensul destituirii, pentru ca o banca tot timpul trebuie sa aiba un conducator. S-a solicitat actionarului punerea in ordine la nivelul conducerii bancii pentru instabilitate emotionala. Cand am fost intrebat de ce sunt asa dur eu le-am raspuns ca sunt un ecologist si cand ati trimis 20.000 de scrisori ati taiat 4 copaci, iar cand ati trimis 40.000 de scrisori ati taiat 8 copaci", a spus Isarescu, potrivit NewsIn.

El a mentionat ca efectul scrisorilor trimise catre clientii bancilor a fost "devastator si a pus toata tara pe jar".

Guvernatorul a precizat ca in prezent are loc o reasezare a creditarii, care nu o sa mai revina insa la imprumuturile acordate fara prudenta.
"Epoca aceea e definitiv stinsa si vreau sa spulber orice speranta a unei deblocari pe aceleasi principii nesanatoase",. a mai spus Isarescu.

Resursa utila: Discursul guvernatorului BNR sustinut astazi la Cluj


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri