Eventuala vanzare a RBS Romania "este o decizie strategica luata la nivel de grup si nu reflecta in niciun fel situatia bancii, pozitia pe piata si performanta la nivel local", a declarat presedintele RBS Romania, Peter M. Weiss.
"Pe langa previzibilul anunt referitor la o pierdere semnificativa, (grupul britanic RBS, n.r.) a comunicat si intentia de a vinde business-ul din Romania, impreuna cu operatiunile din alte 14 tari, in urma evaluarii strategice pe care RBS a demarat-o cu cateva luni in urma. Aceasta este o decizie strategica luata la nivel de grup si nu reflecta in niciun fel situatia RBS Romania, pozitia noastra pe piata si performanta la nivel local", a mai spus Weiss.

Reprezentantul RBS Romania a completat ca "pana la materializarea procesului de vanzare, prioritatea si angajamentul nostru sunt de a oferi in continuare gama completa de produse si servicii prin intermediul retelei noastre teritoriale. Cu alte cuvinte..."business as usual".

"Produsele noastre financiare inovative si calitatea inalta a serviciilor oferite clientilor ne confera o pozitie de top pe piata derivativelor, de asemenea am fost desemnati intermediarul cu cel mai mare volum tranzactionat pe piata instrumentelor cu venit fix.(...)Romania a fost si continua sa fie o piata atractiva pentru banca noastra", a afirmat Weiss.

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul prezentat joi de grup reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta.

Prima grupa este cea a pietelor strategice pentru grupul britanic, care vor fi pastrate. A doua este grupa afacerilor care sunt pasibile "reorientarii", iar pentru a treia, care include si RBS Romania, banca din Marea Britanie "cerceteaza oportunitatile unui nou actionariat". In afara de Romania, in grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina si Noua Zeelanda.

Tot joi, RBS a anuntat pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus, la scurt timp dupa anuntarea intentiei de vanzare, ca "decizia nu are legatura numai cu Romania, ci cu mai multe sucursale ale grupului, iar RBS Romania "este una din cele mai solide banci din Romania, cu o profitabilitate buna si un grad de solvabilitate ridicat".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri