Aviva semneaza un acord de un miliard dolari cu o companie HP

EDS, o companie HP, si Aviva au anuntat incheierea unui contract pe 10 ani, privind serviciile pentru centrele de date, in valoare de un miliard dolari, pentru a reduce costurile operationale ale companiei Aviva, a imbunatati accesul la informatie si cresterea flexibilitatii.
In limita conditiilor acordului semnat in februarie 2009, EDS va transforma si va administra doua centre de date Aviva, care este al 5-lea asigurator de pe piata mondiala. Centrele de date situate in Norwich, Anglia, servesc afacerilor Aviva din Marea Britanie, India, Franta si Irlanda.

“Parteneriatul cu EDS privind serviciile pentru centrele de date sprijina obiectivele Aviva de a imbunatati flexibilitatea, cresterea eficientei operationale si diminuarea costurilor”, a declarat Igal Mayer, general insurance CEO al companiei Aviva, din Marea Britanie. “Dupa o evaluare amanuntita, am ales EDS in detrimentul altor operatori internationali de servicii, deoarece la aceasta companie din cadrul HP am descoperit o abordare cooperanta precum si un coeficient inalt de siguranta, incredere si valoare.”

EDS pune la dispozitia Aviva servicii pentru modernizarea centrelor de date, precum si administrarea in cadrul firmei a serverelor mainframe, midrange si Windows. Aproximativ 300 de angajati de la Aviva vor fi transferati catre EDS pentru a asigura aceste servicii.

“Transformarea centrelor de date va ajuta Aviva sa isi imbunateasca eficienta, sa diminueaze riscurile si sa reduca costurile”, a declarat Bill Thomas, Senior Vice President pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa la EDS, companie HP. “Din pozitia unui aliat de incredere in afaceri, EDS isi va folosi experienta de ani de zile pentru a sprijini Aviva sa isi dezvolte mediul tehnologic astfel incat aceasta sa isi seteze asteptari si mai bune in afaceri.”

HP si Cisco vor oferi materiale, tehnologii si resurse care sa sprijine suportul oferit de EDS companiei Aviva.

Lider in servicii tehnologice pentru industria financiara, EDS ofera o gama larga de servicii externalizate si de consultanta – de la procesarea platilor si a garantiilor, pana la dezvoltarea aplicatiilor, precum si administrarea retelelor, a relatiilor cu clientii, si servicii de asistenta – pentru toate sectoarele industriei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri