KIWI Finance a inregistrat la sfarsitul anului 2008 o cifra de afaceri de 3,4 milioane de euro, in crestere cu 2% fata de 2007, potrivit comunicatului companiei de brokeraj bancar.


Astfel, volumul total de credite intermediate de la infiintarea companiei pana in prezent a depasit pragul de 442 milioane de euro, in timp ce nivelul vanzarilor a avansat cu 11% anul trecut.

Pe fondul evolutiei pozitive din 2008, brokerul de credite a ajuns la o cota de piata de 1.71% din totalul sectorului de retail bancar din Romania si un numar de peste 65.000 de clienti aprobati.

Previziunile pentru anul aflat in desfasurare indica o majorare a cotei de piata bazata pe estimarile de crestere a creditarii cu 10-15%, dar si pe necesitatea consumatorilor de a beneficia de sfatul unui expert, se mai mentioneaza in acelasi comunicat.

„In 2008 am asistat la schimbari majore in ceea ce priveste ponderea creditelor garantate si negarantate. Astfel, structura portofoliului s-a echilibrat, creditele garantate cu ipoteca detinand o cota de 47%, din total credite de nevoi personale, in crestere cu pana la 50%”, a declarat Anca Bidian (foto), CEO Kwi Finance.

Pentru anul 2009, Kiwi Finance vizeaza mai multe strategii de business bazate pe scenarii revizuibile trimestrial in functie de evolutia pietei de creditare si a raportului dintre cerere si oferta pe piata imobiliara. Planurile pentru anul 2009 vizeaza consolidarea pozitiei in domeniul brokerajului bancar, dar si cresterea cotei de piata pe credite ipotecare si de consum.

Totodata, o atentie deosebita va fi acordata in acest an si dezvoltarii consultantei pe segmentul corporate, specializarii pe asistenta specializata acordata pentru accesarea de fonduri structurale, dar si dezvoltarii liniei de business dedicata leasing-ului auto, de echipamente si imobiliar. Strategia Kiwi Finance pentru acest an mai prevede si asigurarea consultantei pentru finantari IMM-uri si cofinantari necesare pentru accesarea fondurilor UE.

„ Anul 2009 este al testului de anduranta. In doar cateva luni, contextul economic si piata au suferit schimbari majore si rasturnari extreme in binomul cererii si ofertei. Pana acum valoarea adaugata a serviciilor brokerilor de credite era polarizarea unei oferte relativ omogene si generoase de produse, cu un grad mare de accesibilitate. Din toamna anului trecut insa, oferta de finantare a devenit foarte eterogena, volatila, capricioasa, pretioasa si contractata, ceea ce atrage cu atat mult necesitatea apelarii la o consultanta specializata pentru orice nevoie financiara avem”, a mai spus Bidian.

Kiwi Finance a fost infiintata la sfarsitul anului 2003 sub numele de Gemini Capital Consult. Activitatea companiei se concentreaza pe trei directii de business: consultanta credite pentru persoane fizice, consultanta credite pentru persoane juridice si consultanta juridica. Kiwi Finance detine 9 sucursale in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Campina si Slatina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri