Firmele de pe piata romaneasca de leasing ar putea inregistra cu 20% mai multi clienti cu intarziere la plata in aprilie-mai fata de sfarsitul anului trecut, mai ales pe fondul deprecierii leului, a declarat directorul general al Impuls Leasing, Razvan Diaconescu.
"Intarzierile la plata vor creste in aprilie-mai cu 20% din cauza diferentei de curs, dar si din cauza intarzierilor la plata a firmelor de constructii pentru lucrarile efectuate pe perioada anului trecut", a mentionat Diaconescu, care a adaugat ca aceste firme nu primit bani de la bugetul de stat, potrivit NewsIn.

Secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu, declarase luna trecuta ca intarzierea intrarii in vigoare a bugetului de stat pe 2009 a adus in incapacitate de plata multi dintre clientii companiilor de leasing, agenti economici care sunt furnizori de servicii pentru stat si care nu au mai fost platiti de cateva luni de zile.

Razvan Diaconescu a precizat ca ultimul lucru pe care il ia in calcul este recuperarea autovehicului. "Recuperez masina numai de la acel client care nu va mai putea plati. Daca un client persoana fizica este in somaj tehnic, nu ii recuperez masina pentru ca este o problema temporara, iar situatia lui financiara se poate imbunatati", a explicat el.

Şeful Impuls Leasing a adaugat ca firma va incerca sa gaseasca solutii alaturi de clienti - companii sau populatie - in cazul in care se dovedeste ca problemele lor financiare sunt de moment si ca pot trece cu bine peste aceasta perioada grea.

Impuls Leasing a inregistrat in ianuarie o valoare a bunurilor finantate de 9,3 milioane euro, cu aproximativ 40% mai mica fata de nivelul din ianuarie 2008, cand inregistrase afaceri de 15 milioane euro.

Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilie 2007 si este controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, care detine 90% din capitalul social. Razvan Diaconescu are o participatie de 5%, iar Michael Unterguggenberger detine tot 5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri