Seful OTP Bank a adaugat ca banca este pe cale sa-si atinga tinta de profit net de 150 miliarde forinti in 2009, ca va continua sa rascumpere actiuni, intrucat considera ca acestea sunt subevaluate masiv si ca va lua probabil in considerare sfatul autoritatii de reglementare a pietei, PSZAF, si ar putea sa nu acorde dividende din profitul pe 2008.

Csanyi a mai spus ca OTP are, in continuare, un capital solid, iar banca estimeaza ca pana la sfarsitul anului va avea un capital de 1,3 miliarde euro cu care sa absoarba socurile, dar ca se asteapta ca pana in aprilie sa incheie un acord cu BERD, care i-ar putea ameliora situatia, anunta NewsIn.

"Vom hotari pana in aprilie in ce fel putem coopera", a declarat seful OTP Bank. "Rezultatele ar putea imbunatati situatia noastra in ceea ce priveste capitalul si accesul nostru la tranzactii de tip swap, dar, permiteti-mi sa subliniez, nu vom face nicio emisiune de actiuni, acest lucru nu va dilua valoarea titlurilor", a adaugat Csanyi.

Seful OTP a mai spus ca nu se asteapta sa apeleze la pachetul guvernamental de 600 miliarde forinti pentru sustinerea sectorului bancar, care a reprezentat o parte a acordului cu Fondul Monetar International (FMI).

Grupul bancar ungar este prezent pe piata romaneasca, prin subsidiara OTP Bank Romania, care a inregistrat anul trecut un profit net de 133 milioane forinti (529.000 euro), dupa ce in 2007 inregistrase o pierdere de 2,99 miliarde forinti.