Bank Leumi Romania, subsidiara romaneasca a grupului financiar israelian Leumi, a inregistrat anul trecut un profit net de 7,5 milioane lei (2 milioane euro), de 5,8 ori mai mare fata de 2007, pe fondul cresterii portofoliului de credite cu 53%.
In 2007, Bank Leumi Romania inregistrase un profit net de 1,3 milioane lei, datele fiind calculate in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Volumul de credite acordate de banca a ajuns la finalul anului trecut la 949 milioane lei (238,1 milioane euro), in crestere cu 53% fata de sfarsitul lui 2007, in conditiile in care 75% in imprumuturi au fost acordate sectorului comercial.

Depozitele atrase de banca de la clienti insumau 737 milioane lei (185 milioane euro) la finalul anului trecut.
Activele bancii au crescut anul trecut cu 25%, ajungand la 1,34 miliarde lei (336,2 milioane euro) in decembrie 2008.

Indicatorul de solvabilitate al Bank Leumi Romania se situa la sfarsitul anului trecut la 24,68%, "semnificativ peste limita ceruta de
reglementarile legale si peste media pe sistemul bancar, de 12,34%", precizeaza banca.

Capitalul social al bancii era la finalul lui 2008 de 248 milioane lei, fata de 213 milioane lei la 31 decembrie 2007, si era detinut in proportie de 99,9% de Bank Leumi Israel.

"Rata de eficienta, care explica acoperirea cheltuielilor de functionare din total venituri operationale, s-a imbunatatit in cursul anului 2008, ajungand la 73%, fata de 94% in 2007, si a reflectat efortul sustinut al bancii de a eficientiza activitatea desfasurata in toate unitatile sale", mai declara reprezentantii bancii.

Banca isi propune sa isi diversifice si sa isi imbunatateasca gama de servicii si prduse oferite mai ales sectorului comercial, dar si dezvoltarea relatiilor cu companiile israeliene care activeaza pe piata din Romania.

Bank Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri