Un acord cu FMI si UE este absolut necesar pentru Romania, atat pentru cresterea credibilitatii si predictibilitatii pe piata locala, cat si pentru a usura creditarea si a acoperi anumite nevoi de finantare, a declarat directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.
"Aranjamentul, pachetul de imprumuturi externe are in primul rand rostul de a creste stabilitatea pietei romanesti, de a o face mai predictibila si de a inlatura volatilitatea, in crestere in ultima perioada. De asemenea, acordul poate face posibila creditarea mai usoara, mai credibila", a spus Negritoiu.

El a afirmat ca autoritatile romane trebuie sa faca eforturi pentru a limita riscurile, atat la nivel macroeconomic, cat si la nivel microeconomic, si a adaugat ca pachetul de imprumuturi externe este "absolut necesar" in acest sens.

Efectul restructurarilor efectuate la nivel de grup de catre ING asupra bancii din Romania va fi "marginal", in conditiile in care banca a avut o activitate solida si sustenabila, a declarat directorul general ING Bank Romania.

"La nivel de grup s-a anuntat reducerea cheltuielilor cu 10%, materializata intr-un miliard de euro si 7.000 disponibilizari. Este vorba mai mult despre reorientarea geografica, despre concentrarea pe anumite piete. Pentru Romania, efectul va fi marginal, datorita activitatii solide si sustenabile", a spus Negritoiu.

El a precizat ca banca nu are in plan inchiderea de unitati sau concedieri.

ING Bank Romania a inregistrat in 2008 o crestere cu 66% a profitului brut, la 106 milioane lei, in conditiile in care valoarea totala a activelor bancii a ajuns la 11,09 miliarde lei, la finalul anului trecut, in crestere cu 36% fata de sfarsitul lui 2007.

ING Bank este pe locul 10 intre bancile din Romania, in functie de active, in conditiile in care banca s-a concentrat pe dezvoltarea si calitatea produselor, a declarat Misu Negritoiu, citat de NewsIn.

Valoarea totala a activelor bancii a ajuns la 11,09 miliarde lei, la finalul anului trecut, in crestere cu 36% fata de sfarsitul lui 2007.

Pe segmentul creditarii, banca a acumulat anul trecut cota de piata, ajungand la 3,63%, fata de 3,06% la finalul lui 2007. Pe partea de depozite, cota de piata a ING Bank Romania a avansat usor, de la 4,42% la sfasitul lui 2007 la 4,60% la finalul anului trecut.

Portofoliul de credite a crescut cu 60% ajungand la 7,45 miliarde lei, la sfarsitul lui 2008, iar portofoliul de economii si depozite a crescut pana la 7,98 miliarde lei, la finalul lui 2008, cu 25% mai mare fata de sfarsitul lui 2007.

"Ne-am concentrat pe substanta. La nivelul produselor sunt mult mai sus. De exemplu, potrivit unei cercetari sectoriale la nivelul celor mai importante banci din Romania, ING este intre primele cinci la capitolul serviciilor corporate", a spus Negritoiu.

ING Bank Romania, profit brut in crestere cu 66%, pana la 106 mil. lei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri