Anul 2009 ar putea fi al doilea an consecutiv de declin al pietei romanesti de leasing, dupa scaderea din 2008, asociatia companiilor de profil estimand marti o comprimare severa a pietei, cu 20-30%, in contextul evolutiei actuale a economiei romanesti si al situatiei internationale.
Potrivit scenariului pesimist al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB), piata de leasing s-ar putea restrange in acest an la 3,37 miliarde euro, de la 4,817 miliarde euro in 2008. In scenariul mai putin pesimist, in care este prevazuta o scadere de doar 20%, piata va valora 3,85 miliarde euro.

Anul trecut, piata de leasing a scazut cu 2,6%, pana la 4,817 miliarde euro, pe fondul prabusirii segmentului de leasing imobiliar, care a pierdut aproape un sfert din valoare, anunta NewsIn.

"Sper ca statul va lansa lucrari publice pentru a angaja someri si pentru a sustine constructiile", a spus presedintele Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB), Jean-Claude Boloux.

Segmentul de leasing auto a ramas si anul trecut principala afacere a companiilor de profil, cu o pondere de 71% din piata, leasingul de echipamente a reprezentat 22%, in timp ce segmentul de leasing imobiliar a cantarit 7% din intreaga piata.

Pentru acest an, ALB estimeaza ca sectorul de leasing auto isi va mari ponderea la 75% din piata, leasingul de echipamente va cobori usor, la 21%, in timp ce segmentul de leasing imobiliar va reprezenta doar 4% din piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri