Raiffeisen Bank va reduce in acest an numarul angajarilor, iar plecarile salariatilor vor face ca personalul bancii sa scada natural pana la finalul lui 2009, in conditiile in care la sfarsitul lui 2008 banca avea 6.800 de angajati, a declarat presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.
“Daca in 2008, aproximativ 100 de persoane plecau din banca si angajam 200 de oameni, in prezent personalul se reduce natural cu 30-40 de salariati. In ianuarie si februarie am angajat relativ putin, iar numarul plecarilor este mai mare decat cel al angajarilor”, a spus van Groningen.

El se asteapta ca la finalul lui 2009 numarul va fi mai mic decat la 31 decembrie 2008, cand banca avea 6.800 de angajati.

Presedintele bancii a mai spus ca la nivelul Raiffeisen Bank Romania cheltuielile cu personalul au reprezentat anul trecut aproximativ 50% din totalul cheltuielilor.

Raiffeisen Bank Romania a afisat pentru anul trecut un profit net de 165 milioane euro, in crestere cu 75,6% fata de 2007, pe fondul cresterii puternice a veniturilor din dobanzi si comisioane, a anuntat astazi banca.

Volksbank Romania a anuntat recent ca nu inchide unitati si nu concediaza angajati. "Atat timp cat costurile vor fi sub control nu vrem sa concediem angajati", a declarat presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner. In 2009, banca urmareste scaderea raportului cost/venituri la 44,7%, fata de 49,6% in 2008.

Directorul financiar al Erste Group, Manfred Wimmer, a declarat recent ca disponibilizarile din perioada urmatoare, pe care grupul austriac le va aplica pe piata romaneasca, pentru reducerea numarului de angajati ai BCR la 8.700, sunt corespunzatoare planului initial de restructurare a bancii si nu au legatura cu criza financiara. In paralel, grupul isi continua planul de extindere a retelei de unitati a BCR.

El a subliniat ca salariile din BCR vor creste cu un procent sub rata inflatiei, care se va tempera oricum in acest an. Wimmer considera ca accentul trebuie mutat de pe salariul de baza pe castigurile in functie de performanta.

Credit Europe Bank le-a cerut unor angajati demisia

Angajatii Credit Europe Bank au cerut sprijinul Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB), dupa ce banca a decis inceperea unei proceduri de restructurare, prin care salariatilor li se cere sa-si semneze demisia, pentru a evita plata salariilor compensatorii, sustine presedintele FSAB.

"Am primit 3 sesizari din partea CEB, insa, nefiind membri de sindicat, nu am putut interveni pentru a-i sprijini. Cu toate acestea, in celelalte banci membre ale sindicatului nu au existat pana in prezent presiuni de acest fel asupra salariatilor, in conditiile in care FSAB trebuie sa primeasca o sesizare in acest sens cu cel putin 60 de zile inainte", a mai spus presedintele federatiei, Paraschiv Constantin, citat de NewsIn.

Totodata, FSAB va purta discutii cu reprezentantii bancilor pentru gasirea unor solutii in actualul context, in cazul in care se va observa o incetinire drastica a activitatii ofiterilor de credite.

Citibank Romania a anuntat recent ca isi restructureaza reteaua de distributie si renunta la 30 din cele 39 de centre CitiFinancial, urmand sa ofere atat servicii corporate, cat si pentru populatie prin cele 17 agentii ramase si sa foloseasca 42 de centre de vanzare pentru a oferi credite prin intermediul brokerilor.

Procesul de reorganizare a retelei de distributie se va desfasura in primul trimestru al anului 2009 si va presupune concedierea a 80-90 de angajati.

Si OTP Bank Romania concediaza anul acesta 5% din cei 1.100 de angajati ai bancii, iar prima etapa a disponibilizarilor a fost programata pentru luna ianuarie 2009, ca urmare a centralizarii activitatii bancii.

Efectul restructurarilor efectuate la nivel de grup de catre ING asupra bancii din Romania va fi "marginal", in conditiile in care banca a avut o activitate solida si sustenabila, a declarat ieri directorul general ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

"La nivel de grup s-a anuntat reducerea cheltuielilor cu 10%, materializata intr-un miliard de euro si 7.000 disponibilizari. Este vorba mai mult despre reorientarea geografica, despre concentrarea pe anumite piete. Pentru Romania, efectul va fi marginal, datorita activitatii solide si sustenabile", a spus Negritoiu.

El a precizat ca banca nu are in plan inchiderea de unitati sau concedieri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri