Generali Asigurari se asteapta in perioada urmatoare la o diminuare a subscrierilor pe segmentul asigurarilor de viata si al celor auto ca efect al crizei financiare mondiale, chiar daca pana acum nu a inregistrat scaderi pe aceste sectoare, potrivit presedintelui companiei, Marie Kovarova.
Ea estimeaza in viitor o scadere a subscrierilor pe segmentul asigurarilor de viata sau o crestere a numarului asiguratilor care sa-si anuleze politele.

De asemenea, managerul asteapta ca scaderea numarului de masini achizitionate pe piata autohtona sa conduca spre reducerea numarului de asigurari auto in cadrul portofoliului companiei.

„Criza afecteaza pe toata lumea, deci si pe noi. In sectorul auto se vand mai putine masini, ceea ce afecteaza si activitatea de vanzare a asigurarilor auto”, a detaliat Kovarova.

Generali Asigurari a anuntat pentru anul trecut prime brute subscrise de 417 milioane de lei, din care 85,43 milioane de lei pe segmentul de asigurari de viata si de 331,56 milioane de lei pe segmentul de asigurari generale, potrivit datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si o cota de piata de 4,75% la finalul anului trecut, potrivit acelorasi date preliminare.

Generali Asigurari face parte alaturi de Generali Fond de Pensii, Ardaf si RAI din grupul Generali PPF Holding, grup financiar care administreaza active de 10 miliarde de euro la nivel mondial prin companiile de asigurari detinute.

Grupul avea la finele lui 2008, in Romania, 1.850 de anagajti si 326 puncte de vanzare, dar si 9.000 de agenti.

„Nu am concediat pana acum din personal si ne propunem sa ne dezvoltam in continuare in 2009, insa din cauza crizei financiare mondiale nu stim exact ce se va intampla”, a precizat Kovarova.

La sfarsitul lui 2008, grupul a subscris prime brute in valoare de 789 milioane de lei sau, exprimat in euro, 214 milioane de euro. Intre obiectivele pentru acest an, presedintele asiguratorului din Romania estimeaza mentinerea unei cote de piata de aproximativ 10%.

Totodata, Generali PPF Holding a anuntat recent ca a incheiat oficial tranzactia de preluare a asiguratorilor Ardaf si RAI, dupa ce a cumparat 100% din actiunile Iberian Structured Investments I BV, actionarul majoritar al celor doua companii.

La aceasta data, grupul Generali PPF detine 82% din actiunile Ardaf si 99,9% din RAI.

"Cele 4 companii vor opera independent, ca entitati distincte ca management, actionariat si marci", a subliniat Kovarova.

Pesedintele Ardaf, Stanislav Uma, mizeaza pe profit anul acesta, prin cresterea eficientei punctelor de vanzare. "Daca inchidem puncte de vanzare inseamna ca vrem sa fim profitabili, insa nu are legatura cu criza financiara mondiala", a explicat Uma.

El a mentionat ca se tinteste dezvoltarea portofoliul de asigurari non-auto din cauza riscurilor ridicate pe care le aduc politele RCA.

Anul trecut, Ardaf a obtinut un volum total de prime brute subscrise de 352,9 milioane de lei, potrivit datelor preliminare ale companiei, cu 120,8% mai mult decat in 2007, preponderent din polite RCA si Casco.

Totodata, RAI a subscris pentru anul trecut prime brute in valoare de 20 milioane de lei, conform datelor preliminare ale companiei, iar asigurarea medicala de calatorie a reprezentat 65% din totalul primelor brute subscrie de RAI in 2008. Pe acest segment de piata compania detine o cota de 27% si doreste sa atinga o cota de piata de 30% in 2009.

Pentru 2009, Generali Fond de Pensii tinteste atat mentinerea cotei de piata pe pilonul II, cat si a randamentelor peste inflatie. „Dorim sa lansam, pe pilonul III (pensii private facultative), fondul „Stabil” si atingerea unei cote de piata de 10%”, a declarat Ioan Vreme, CEO-ul Generali Fond de Pensii.

Pe pilonul II, fondul are 438.069 de membri si in 2008 a administrat contributii de 65,5 milioane de lei.

In ceea ce priveste strategia pentru 2009, in Romania, Kovarova a mentionat ca Generali Asigurari va continua sa subscrie prudent si sa imbunatateasca rata daunalitatii punand in acelasi timp accent pe profitabilitate.

Conducerea grupului se gandeste sa mareasca capitalul social al Generali Asigurari, dar in special cel al Ardaf pentru sustinerea activitatii acestora.

"Generali doreste sa obtina un portofoliu mai echilibrat intre clientii retail si corporate si sa sporeasca prezenta si vizibilitatea in tara, cat si cresterea primelor brute subscrise pe fiecare segment de piata pe care este prezenta", a specificat Kovarova in incheiere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri