In urmatoarele zile va avea loc o intalnire la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) pentru modificarea unor articole din legeea asigurarii obligatorii a locuintelor, pentru ca aceasta sa devina functionala, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor urma sa devina operationala la 1 iulie 2009, data de la care proprietarii trebuiau sa contracteze polite de asigurare obligatorie de locuinte, anunta NewsIn.

La intalnire vor participa reprezentanti ai MAI, CSA, Ministerului Finantelor si specialisti din piata asigurarilor.

In urma modificarii legii vor putea fi emise norme care sa poata sa reglementeze corect raportul dintre autoritatile locale, asiguratori si alte institutii care vor fi implicate, potrivit CSA.

"Aplicarea prevederilor legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor presupune, pe langa elaborarea normelor tehnice, si imbunatatirea mecanismelor necesare autoritatilor locale pentru asigurarea unui flux de informatii coerent si continuu care presupune modificarea legislatiei actuale", se arata in comunicatul CSA.

In acest context MAI, ca minister initiator, impreuna cu CSA au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii mentionate anterior, de la o data ce va fi stabilita de catre autoritatile competente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri