Grupul financiar Royal Bank of Scotland (RBS) isi restrange activitatile la afacerea sa principala si vrea sa se retraga din 36 de tari, dar desfacerea unei decade de tranzactii in context de criza financiara va fi un proces indelungat, relateaza NewsIn.
Afacerile din sectorul de retail si de banca comerciala din tarile asiatice precum India, Pakistan, Indonezia si Taiwan sunt cele care ar putea trezi cel mai mult interes.

HSBC, Standard Chartered si Australia and New Zealand Banking Group iau in considerare posibilitatea de a face oferte pentru activele asiatice, potrivit declaratiilor facute pentru Reuters de o serie de surse avizate.

Cumparatorii posibili, chiar si cei cu un bilant contabil solid, sunt prudenti in ceea ce priveste folosirea capitalului in tranzactii.

"Cumparatorii sunt putini si speriati", a declarat un bancher. "Este de ajuns o simpla sugestie ca ar putea supraplati pentru o achizitie si actiunile cad", a adaugat bancherul citat.

RBS a scos la vanzare si o serie de subsidiare din Europa Centrala si de Est si a indicat ca anumite parti ale bancii americane Charter One vor fi indepartate, dar ca ar putea fi nevoie de vremuri mai linistite pentru a trezi interesul cuiva.

Directorul executiv al RBS Stephen Hester, sustinut de actionarul majoritar al bancii, guvernul britanic, inverseaza strategia de achizitii aplicata de predecesorul sau, Sir Fred Goodwin.

RBS se va axa asupra activitatilor de retail si de banca comerciala din Marea Britanie si Statele Unite si va incerca sa creeze o banca de investitii mult mai mica in centre comerciale mari si in 17 tari. De fapt, RBS se retrage de pe toate pietele unde nu are anvergura.

Morgan Stanley si UBS sunt consilierii in cazul retragerii, potrivit declaratiilor unor surse avizate, alaturi de McKinsey. Morgan Stanley conduce vanzarile din Asia.

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta, se arata in raportul anual publicat de RBS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri