Banca Comerciala Romana (BCR) nu este interesata sa preia afacerile din Romania ale RBS, scoase la vanzare de grupul britanic, in conditiile in care are deja o cota de piata suficienta, a spus presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, informeaza NewsIn.
"Avem deja o cota de piata de circa 25%, asa ca nu suntem interesati de RBS Romania, care are o cota de piata mult mai mica", a spus Bruynseels (foto).

In 26 februarie, Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat ca va renunta la afacerile dintr-un grup de 15 tari, inclusiv Romania, fie prin retragere definitiva, fie prin vanzarea afacerilor.

RBS Romania are statut de sucursala si a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta.

In afara de Romania, in grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina si Noua Zeelanda.

RBS a preluat afacerea din Romania de la ABN Amro, odata cu impartirea fostului grup olandez de un consortiu format din RBS, Fortis si Santander.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri