Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la trei luni, pentru care a obtinut 2,77 miliarde lei (645,2 milioane euro), cu 11% peste valoarea anuntata, pentru care plateste un randament mediu de 11,48% pe an.
Valoarea anuntata initial a licitatiei a fost de 2,5 miliarde lei.

Randamentul maxim acceptat de MFP pentru titlurile cu scadenta la trei luni a fost de 11,49%, similar celui de la licitatia anterioara.

Bancile au depus oferte totale de peste 4,09 miliarde lei (953,5 milioane euro), cu 48% mai mult decat suma atrasa de Finante.

La licitatia anterioara, din 23 februarie 2009, pentru titluri de stat cu maturitate la trei luni, ministerul a atras peste 2,35 miliarde lei (548,6 milioane euro), cu un randament mediu de 11,48% pe an, conform NewsIn.

MFP si-a propus sa obtina, in martie, 7,5 miliarde lei pentru finantarea si refinantarea datoriei publice, dupa ce in primele doua luni ale acestui an a reusit sa atraga in acest scop 12,7 miliarde lei.

La prima licitatii din martie MFP a vandut certificate de trezorerie cu discont la sase luni de 2,518 miliarde lei (circa 585,8 milioane euro), randamentul mediu oferit fiind de 11,48% pe an, insa in cadrul celei de-a doua a respins toate ofertele bancilor pentru obligatiuni cu scadenta la cinci ani.

Deficitul bugetului general consolidat a ajuns in 2008 la 4,8% din produsul intern brut (PIB), potrivit datelor publicate de MFP, insa s-a situat la 5,21% din PIB dupa standardele europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri