ornind de la rolul sau principal, de instrument de comunicare si asigurare a transparentei activitatii BNR, noul website pune accent pe informarea in cel mai scurt timp posibil a utilizatorilor: publicul larg, mass-media, specialisti.

Design-ul, continutul si structurarea informatiei si, nu in ultimul rand, functionalitatile asigurate sunt atuuri ale noului site. Cele mai semnificative modificari se refera la:

- afisarea in zona de vizibilitate maxima –homepage – a celor mai accesate informatii de catre utilizatorari, precum si a celor relevante pentru activitatea bancii centrale: cursul de schimb, ratele dobanzilor BNR, tinta de inflatie si valorile curente ale ratei inflatiei, dar si cele mai importante stiri ale momentului.

Citeste si:

- functionalitati care asigura accesul on-line si totodata facil la informatie: notificarea automata a informatiei noi prin email sau RSS; disponibilitatea datelor statistice in formate csv, excel, xml, html (Sectiunea statistica interactiva); calendar de diseminare a datelor statistice, comunicatelor de presa si a altor evenimente; glosar de termeni; motor de cautare.

- in ceea ce priveste continutul,s pe langa restructurarea si completarea sectiunilor existente (ex. sectiunea legislatie, sectiunea monede si bancnote), au fost introduse domenii noi: sisteme de plati, stabilitate financiara, statistica interactiva.

In paralel cu noul site, vechiul site va continua sa fie mentinut functional si actualizat o perioada limitata de timp, accesul la acesta fiind realizat prin intermediul unui link prevazut in noul site.