Restantierul tipic roman este un barbat tanar, cu varsta 18 si 20 de ani, din judetul Giurgiu si are in medie restante de valoare relativ mica, la un credit de consum, arata portretul robot facut de Biroul de Credit.
"Varsta restantierului tipic a coborat mult fata de anul precedent. Acum portretul robot arata ca este vorba despre un barbat tanar, cu varsta intre 18 si 20 de ani, din judetul Giurgiu. El are o restanta de valoare relativ mica, la un credit de consum", a explicat, citat de NewsIn, directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure (foto), in cadrul unui seminar bancar.

El a spus ca, in intervalul februarie 2008 - februarie 2009, numarul interogarilor la Biroul de Credit a scazut cu 40%, pana la aproximativ 309.000.

"Este o tendinta regionala, si alte birouri de credit din zona au inregistrat aceeasi evolutie in contextul restrangerii creditarii, pe fondul crizei", a explicat Epure.

In sistemul Biroului de Credit functioneaza in prezent 30 de banci, care insumeaza o cota de piata de 98,74%, 10 societati de credit de consum si 2 societati de leasing.

Restantele romanilor la credite au ajuns la 3,53 miliarde lei (822,7 milioane euro) la finalul lui ianuarie, in crestere cu 23% fata de luna precedenta, ponderea datoriilor neplatite in volumul total al imprumuturilor acordate urcand la 1,7%, arata datele publicate de BNR.

Restantele la credite au crescut cu 23% in ianuarie La finalul lui 2008, ponderea restantelor populatiei si firmelor in volumul total al creditelor acordate era de 1,44%. Ponderea restantelor in volumul creditelor acordate s-a dublat in perioada ianuarie 2008 - ianuarie 2009, de la 0,817% la 1,7%.

Bancherii au cerut recent BNR prelungirea perioadei de gratie pana la executarea silita a debitorilor restantieri de la 90 la 120 sau chiar 150 de zile,


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si