In cadrul activitatilor de supraveghere si control desfasurate de catre CSSPP s-au constatat incalcari ale legislatiei in vigoare de catre entitati ce activeaza pe piata pensiilor private, potrivit unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Arbitrul pensiilor private a decis sanctionarea cu avertisment scris a societatii Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private si a directorului general, precum si sanctionarea cu amenda contraventionala a directorului financiar, pentru deficiente in evidenta contabila si in raportarile catre CSSPP.

In aceeasi sedinta, CSSPP a decis sa il sanctioneze cu avertisment scris pe presedintele consiliului de administratie-director general al societatii Prima Pensie Fond de Pensii. In plus, CSSPP a hotarat sa-l sanctioneze cu amenda contraventionala pe directorul de investitii, pentru nerespectarea, de catre societate, a limitelor investitionale prevazute de lege si asumate prin prospectul schemei de pensii private, precum si pentru nerespectarea obligatiilor de raportare si transparenta, se mai arata in comunicat.

CSSPP a mai decis retragerea avizului UniCredit Insurance Broker SRL si radierea acestei societati din Registrul CSSPP pentru efectuarea unor modificari ale actului constitutiv al societatii fara avizul prealabil al CSSPP.