In ianuarie 2008, strainii au adus aporturi noi la capitalul companiilor din piata financiara romaneasca de 72,9 milioane euro, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), conform NewsIn.

Cea mai mare infuzie de capital a fost facuta in ianuarie 2009 de francezii de la Groupama, cu un aport de 14,87 milioane euro la capitalul social al asiguratorului Asiban.

Locul al doilea este ocupat de olandezii de la ING Commercial Finance BV, cu un aport de 6,2 milioane euro la capitalul ING Commercial Finance IFN. Generali Societate de administrare a Fondurilor de Pensii Private a primit 5,17 milioane euro.

In aceeasi luna, compania de credit ipotecar Verida Credit IFN, controlata de RBS, Old Lane si fondul de investitii privat Rubikon, si-a marit capitalul cu 3,96 milioane euro.

Fata Asigurari, parte a grupului italian Generali - Fata Assicurazioni, si-a majorat capitalul social cu 2,1 milioane euro, in timp ce BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private a primit o infuzie de capital de 1,36 milioane euro.

Investitiile straine directe in Romania au crescut in ianuarie cu 51,2% fata de prima luna a anului trecut, pana la 912 milioane euro, din care participatiile la capital si profitul reinvestit au reprezentat 63,8%, iar creditele intra-grup restul de 36,2%, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).