Fuziune HVB-Tiriac apare in 2006

Fuziunea dintre Banca Tiriac si HVB Bank Romania incepe sa-si faca simtite efectele. Ieri, tranzactia dintre cele doua banci a fost finalizata, dupa ce contractul dintre cele doua banci fusese semnat in iunie.

Pentru moment insa, clientii celor doua banci nu vor fi afectati de schimbarea actionariatului. HVB si Banca Tiriac vor functiona ca doua banci separate cateva luni bune de acum inainte, informeaza un comunicat al bancii. Mai precis, pana in momentul in care Consiliul Concurentei si BNR isi vor da OK-ul pentru realizarea fuziunii. Oficialii bancilor spera ca in prima jumatate a anului viitor sa obtina toate aprobarile necesare, iar clientii sa inceapa sa simta efectele fuziunii.

Pentru moment, singura schimbare la nivelul celor doua institutii de credit este permutarea directorilor financiari. Florian Kubinski, directorul financiar al Bancii Tiriac, va fi mutat in aceeasi functie la HVB Romania. Iar directorul de Corporate Banking de la HVB Romania, Wolfgang Schoiswohl, va ocupa pozitia de director financiar la Banca Tiriac.
In urma unirii HVB cu Tiriac, cota de piata a noii banci ar ajunge la 7,5a, pe locul patru in topul celor mai mari banci romanesti, dupa BCR, BRD si Raiffeisen. HVB-Tiriac, cu 720.000 clienti si 75 de sucursale, ar depasi astfel CEC, care are o retea de peste 1.400 de unitati si circa 2 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri