Consiliul Concurentei a luat decizia sa nu intervina in cadrul procesului de concentrare economica dintre Eureko Fond de Pensii Administrat Privat si Bancpost Fond de Pensii Administrat Privat, conform unui comunicat al Eureko.

Potrivit deciziei trimise de Consiliul Concurentei catre Eureko Pensii nu indeplineste conditiile cumulative prevazute de lege in acest sens, motiv pentru care procesul nu necesita aprobarea Consiliului.

Potrivit dispozitiilor Legii Concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Aceste dispozitii sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane de euro.

Astfel, Consiliul Concurentei considera ca in cazul celor doua fonduri nu este indeplinita cea de-a doua conditie si anume ca fiecare companie implicata sa aiba o cifra mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane de euro.

Arbitrul pensiilor private a autorizat, la inceputul lunii februarie, preluarea prin fuziune a fondului de pensii obligatorii (pilonul II) gestionat de Bancpost de catre Eureko (fosta Interamerican), aceasta fiind prima etapa in procesul de autorizare definitiva a fuziunii.

Eureko Pensii este prezenta pe piata de pensiilor private romanesti din 2007, iar alaturi de Eureko Asigurari face parte din grupul pan-european Eureko, ce isi desfasoara activitatea in 13 tari europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Platforma care compara preturile alimentelor a fost lansata