Intesa Sanpaolo Bank Romania, subsidiara grupului financiar italian Intesa Sanpaolo, a raportat anul trecut o crestere cu 34% a profitului operational net, fata de 2007, pana la 35 milioane lei (9,5 milioane euro), pe fondul avansului portofoliuluide credite cu 63%.

Activele bancii au crescut anul trecut cu 56%, pana la 2,79 miliarde lei (700 milioane euro), potrivit unui comunicat al bancii.

Portofoliul de credite al Intesa Sanpaolo Bank Romania a ajuns la 1,832 miliarde lei la finalul anului trecut, in crestere cu 63% fata de decembrie 2007.

Banca si-a sporit anul trecut veniturile nete cu 75%, la 149 milioane lei.

Capitalul propriu al Intesa Sanpaolo Bank a crescut de peste trei ori anul trecut, pana la 543 milioane lei, de la 166 milioane lei, prin aport in numerar al bancii mama.

"Anul trecut este unul de referinta pentru dezvoltarea bancii noastre in Romania. Rebrandingul si primele campanii de imagine, dezvoltarea structurii comerciale si a portofoliului de produse si servicii, dublarea retelei si triplarea capitalului propriu sunt doar cateva dintre performantele bancii in 2008", a spus directorul general adjunct al bancii, Riccardo Parasporo.

La nivel de retea teritoriala, Intesa Sanpaolo Bank a lansat anul trecut, in premiera la nivel de grup, noul model de sucursala "open space", in Piata Unirii din Bucuresti. Acesta va fi extins anul acesta la nivelul intregii retele.

De asemenea, numarul angajatilor bancii a crescut cu 40% in 2008

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, situat pe locul 5 in Europa si lider pe piata italiana. Grupul are circa 8 milioane de clienti in 13 tari din Europa Centrala si de Est si in Bazinul Mediteranean, din totalul de 20 milioane de clienti la nivel global.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si