Presedintele Austriei, Heinz Fischer, a declarat la finalul unei discutii cu presedintele Traian Basescu, ca liniile de credite ale filialelor din Romania cu capital austriac se vor mentine si ca Austria sprijina intrarea Romaniei in spatiul Schengen.

"O sa ramana liniile de credite si este clar ca o sa existe cateva probeleme de discutat, dar totul sa bazeaza pe regulile UE privind libera circulatie a capitalurilor", a declarat Fischer, la finalul discutiei cu presedintele Romaniei, citat de NewsIn.

Fischer a aratat ca, in relatiile dintre cele doua tari, situatia economica a jucat intotdeauna un rol important, si a subliniat, de asemenea, importanta participarii guvernatorilor Bancilor Nationale la discutii.

"Austria este foarte prezenta economic in Romania, cu un volum al investitiilor de12 miliarde de euro si o sa continam sa colaboram, pe baza increderii reciproce", a spus presedintele austriac.

O alta concluzie a discutiilor este aceea ca Austria este dispusa sa sustina Romania in privinta aderarii la spatiul Schengen.

Cei doi sefi de stat au discutat la Palatul prezidential austriac si despre securitatea energetica, proiectul Nabucco, sustinut de ambele tari, dar si cooperarea in cea ce priveste Dunarea. Fischer si-a exprimat speranta ca strategia pentru Dunare va avea rezultate bune, cele doua tari urmand a lucra in acest sens.

Presedintele Fischer a precizat ca, in cadrul discutiilor care vor urma, la dejunul organizat pentru delegatia romana, se va discuta, profitandu-se de prezenta celor doi ministri de externe, despre relatiile cu Rusia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ford limiteaza vanzarile lui Edge in 7 tari europene, inclusiv Romania