Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si guvernatorul Bancii Frantei, Christian Noyer, au semnat, vineri, un acord de colaborare intre cele doua institutii cu privire la schimbul de informatii in domeniul supravegherii bancare.

"Acordul priveste schimbul de informatii despre institutiile de credit din cele doua tari. Nu trebuie sa subestimam cat de putin cat de importante sunt aceste schimburi de informatii", a declarat Isarescu, dupa semnarea protocolului. La randul sau, Christian Noyer a afirmat ca sistemul bancar romanesc a inceput sa se integreze in sistemul european si, in acest context, era necesara colaborarea la nivelul supravegherii.

Potrivit oficialului BNR, institutia corespondenta din Franta a avut cea mai importanta contributie la reformarea sistemului bancar romanesc dupa 1990 dintre toate bancile centrale din Europa de Vest. El a amintit printre colaborarile convenite de banca centrala, acordurile semnate cu Banca Germaniei, Banca Italiei si Banca Greciei.