Leul s-a apreciat usor in prima ora de tranzactionare, dupa care a continuat sa urmeze tendinta pietei, depreciindu-se de la 4,29 la 4,30 lei/euro, pe o piata care asteapta concluziile echipei FMI si ale Comisiei Europene, cu privire la un acord pentru Romania.
"Piata a fost destul de calma, in conditiile in care lumea asteapta sa vada daca va fi semnat sau nu un acord cu Fondul Monetar International", a declarat, pentru NewsIn, seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank Romania, Monica Angelescu.

Leul era cotat la 4,2930 lei/euro in deschiderea sedintei valutare, iar in prima ora de tranzactionare cursul a scazut la 4,29 lei/euro. Cursul leului a urmat evolutia monedelor celorlalte tari din regiune, asa ca dupa ora 10:00 leul a pierdut treptat teren pana la 4,30 lei/euro. La 16:30, bancile cumparau un euro cu 4,2890 lei si il vindeau cu 4,30 lei.

În regiune, zlotul s-a apreciat initial de la 4,5387 la 4,4870 unitati/euro, dar s-a ieftinit ulterior pana la 4,5535 unitati/euro. Cursul zlotului a oscilat intre 299,21 si 302,13 forinti/euro, in usoara tendinta de depreciere.

La cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 4,2924 lei/euro, moneda nationala a inregistrat o apreciere nesemnificativa, de doar 0,05%, fata de ziua precedenta. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat de BNR marcheaza deprecierea monedei nationale cu aproape 3 bani (0,87%) pana la 3,1704 lei/dolar, de la nivelul de luni, de 3,1430 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat de la 1,3677 la 1,3480 dolari/euro, iar la 16:30, ora Romaniei, moneda americana se deprecia usor, euro fiind cotat la 1,3552 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 13,94% pe an, in crestere pronuntata fata de cel din sedinta anterioara, de 6% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 15,01% pe an, de la nivelul de luni, de 6,50%.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi de tip overnight au revenit la niveluri ridicate, de circa 14% pe an, in apropierea dobanzii percepute de banca centrala la facilitatea de credit (lombard), ca urmare a inceperii unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri