OTP Bank a inregistrat de la inceputul anului o crestere de 15% a soldului depozitelor, cu 130 milioane de lei, potrivit lui Laszlo Diosi, directorul general al institutiei financiare.
Soldul depozitelor atrase de banca de la inceputul lui 2009 a ajuns astfel la 996,6 milioane de lei.

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania si-au incetinit ritmul anual de crestere in februarie pana la 17,8%, ajungand la 154,35 miliarde lei (35,97 miliarde euro), in special ca urmare a restrangerii depozitelor firmelor, arata datele publicate de BNR.

„Avem un plan de afaceri in ceea ce priveste cresterea depozitelor, conform caruia va trebui sa continuam cresterea de 15%”, a mai spus Diosi.

Banca a lansat o campanie promotionala in vederea incurajarii economisirii dedicata persoanelor fizice care plaseaza depozite la termen pe 2 sau 4 luni, in lei sau euro, beneficiind astfel de plata in avans a dobanzii, potrivit oficialilor bancii.

Campania se va desfasura in perioada 23 martie-30 aprilie 2009.

In acest interval banca pune pe piata o dobanda de 14,2% pe an pentru depozitele in lei constituite pe 4 luni, respectiv 7,2% pe an la depozitele in euro pe 4 luni, iar pentru depozitele pe 2 luni, dobanda promotionala este de 14% pe an pentru moneda nationala si de 7% pe an pentru moneda unica europeana.

„Suntem constienti ca exista lucruri care nu suporta amanare pana la maturitatea depozitului, cand clientii pot ridica dobanda acumulata. Tocmai de aceea, prin aceasta promotie, oferim oricarei persoane posibilitatea de a beneficia de dobanda aferenta sumei depuse, chiar in ziua constituirii depozitului”, a declarat Laszlo Diosi.

Plata dobanzii se realizeaza direct in contul curent deschis la banca, astfel ca orice client dispune imediat de suma de bani reprezentand dobanda la acest tip de depozit.

De asemenea, depozitele promotionale aduc si o serie de beneficii pentru client, cum ar fi dobanda fixa, protejata de fluctuatiile pietei, comision de retragere zero pentru dobanda, in ziua constituirii depozitului si pentru suma depozitata, in ziua scadentei. In acelasi timp, comisioul este zero la deschiderea contului curent, dar si pentru administrarea acestuia.

Totodata, profitul real poate depasi rata dobanzii, in cazul in care dobanda platita in avans este constituita intr-un nou depozit.

Acest produs ofera clientilor posibilitatea de a folosi suma obtinuta ca dobanda in avans, in functie de dorinta si nevoile personale. Dobanda poate fi folosita si in scopul constituirii unui nou depozit, astfel ca randamentul real al sumei depozitate initial va fi mai mare, au comentat oficialii bancii.

„Acest tip de depozit ofera posibilitatea transferarii dobanzii in contul de economii oferit de OTP Bank Romania la care se poate atasa un card de debit pentru a avea acces oricand la resursele personale si unde banii primesc, pe perioada in care sunt depozitati, o dobanda atractiva”, a spus Diosi.

In cazul in care clientul doreste sa primeasca pe loc dobanda, comisionul pentru retragerea sumei in ziua constituirii depozitului este zero.

„Vom lansa si alte produse de economisire, in special pentru pensionari, pentru ca am observat ca peste 90% din clientii pe care ii avem pe partea de depozite au peste 60 de ani. Avem chiar un depozit special pentru acesti clienti, iar orcine face dovada ca este pensionar (aduce ultimul talon de pensii) primeste in plus 0,5% la dobanda standard”, a explicat la randul sau Alexandrsu Chichita, director general adjunct al bancii.

Oficialii OTP au spus ca banca lucreaza la un pachet de servicii care sa reuneasca toate aceste facilitati pentru pensionari.
In privinta creditarii, cele mai atractive segmente pentru banca sunt creditele pentru IMM-uri, iar pentru persoanele fizice sunt creditele cu ipoteca.

De altfel, in circa doua saptamani banca va prezenta strategia sa in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene si felul in care poate ajuta IMM-urile in cazul acestor finantari.

„Am identificat doua segmente pe care le putem finanta: IMM-urile si finantarea clientilor din portofoliul partenerilor nostri (spre exemplu, daca clientul unui dezvoltator imobiliar nu are lichiditati sa cumpere de la acesta, noi il finantam)”, a explicat Diosi.

In ceea ce priveste IMM-urile, Diosi crede ca acestea trebuie cel mai mult sutinute si de stat si de institutiile de creditare pentru ca ele reprezinta adevaratul motor de crestere economica.

In privinta retelei de unitati teritoriale, OTP Bank are 105 sucursale pe tot teritoriul Romaniei si in curand institutia financiara va mai deschide una, „deci, vom avea 106 unitati bancare si nu vom inchide niciuna, dar in urmatorii ani dorim sa mai deschidem 20-30 de sucursale”, a detaliat Diosi.

El crede ca banca ar trebui sa aiba, pentru o vizibilitate cat mai buna, mai multe sucursale in Iasi, Bacau, Constanta si Suceava.
In privinta personalului de care banca dispune, o scadere a numarului de angajati cu 5% a avut loc pana in luna februarie, „acum avem putin peste 1.000 de angajati”, potrivit directorului general al bancii.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cea mai mare banca independenta din Europa Centrala si de Est. In afara Ungariei, OTP Bank are operatiuni in Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia. OTP Group deserveste aproape 12 milioane de clienti, in 9 tari, prin intermediul a 1.500 de unitati teritoriale, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri