Societe Generale va acorda subsidiarei sale romanesti BRD lichiditati in caz de nevoie, insa nu va retrage niciun ban din Romania, a declarat, miercuri, directorul general al grupului francez, Frederic Oudea.
"Daca ii trebuie lichiditate bancii din Romania, ii vom furniza, insa nu invers. Nu am luat bani de la subsidiara pentru a finanta activitatea Societe Generale si nu vrem sa o facem. Lichiditatea grupului e in stare perfecta", a spus Oudea.

El a precizat ca SocGen ar fi avut un angajament la fel de puternic in fata BRD, chiar si fara acordul Romaniei cu FMI.

"Nu avem nicio problema sa accesam lichiditate pe piata interbancara si, in plus, exista si schema din Franta cu emisiunea de obligatiuni. Am dezvoltat un model de afaceri prin colectarea de depozite si, de asemenea, avem si un rating puternic", a mai spus Oudea.

In ce priveste discutiile ce vor avea loc astazi la Viena dintre marile banci prezente in Romania si reprezentantii FMI, Oudea a precizat ca BRD doar va asista la discutii.

Societe Generale este pe locul cinci in topul bancilor din zona euro, cu active gestionate de 336 miliarde euro la finalul anului trecut, si pe locul trei dupa valoarea activelor totale, care au ajuns in decembrie la 2.560 miliarde euro. Autoritatile franceze au acordat grupului bancar 1,7 miliarde euro in decembrie 2008, in cadrul unui plan de sprijin bancar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri