"Daca ii trebuie lichiditate bancii din Romania, ii vom furniza, insa nu invers. Nu am luat bani de la subsidiara pentru a finanta activitatea Societe Generale si nu vrem sa o facem. Lichiditatea grupului e in stare perfecta", a spus Oudea.

El a precizat ca SocGen ar fi avut un angajament la fel de puternic in fata BRD, chiar si fara acordul Romaniei cu FMI.

"Nu avem nicio problema sa accesam lichiditate pe piata interbancara si, in plus, exista si schema din Franta cu emisiunea de obligatiuni. Am dezvoltat un model de afaceri prin colectarea de depozite si, de asemenea, avem si un rating puternic", a mai spus Oudea.

In ce priveste discutiile ce vor avea loc astazi la Viena dintre marile banci prezente in Romania si reprezentantii FMI, Oudea a precizat ca BRD doar va asista la discutii.

Societe Generale este pe locul cinci in topul bancilor din zona euro, cu active gestionate de 336 miliarde euro la finalul anului trecut, si pe locul trei dupa valoarea activelor totale, care au ajuns in decembrie la 2.560 miliarde euro. Autoritatile franceze au acordat grupului bancar 1,7 miliarde euro in decembrie 2008, in cadrul unui plan de sprijin bancar.