Posta Romana si Advance Payment Solution (APS), jucator de talie europeana in furnizarea cardurilor de tip prepaid, au incheiat un parteneriat pentru a lansa in Romania primul card prepaid de plata pentru uz general.
Produsul “Posta Romana cashplus prepaid MasterCard” va contribui la reducerea decalajului dintre platile in numerar si cele prin carduri, decalaj datorat in buna masura faptului ca un numar semnificativ din totalul populatiei nu are un cont bancar sau un card de credit.

Noul produs este acceptata pe plan international, deoarece, fara a necesita deschiderea unui cont bancar, permite atat accesul la cumparaturi online, prin telefon, in magazin si in strainatate, cat si efectuarea de retrageri de numerar de la orice bancomat care afiseaza sigla MasterCard.

Cardurile prepaid functioneaza prin incarcari de fonduri pe card in scopul achizitiilor de bunuri si servicii si nu necesita verificarea istoricului de credit. Astfel, orice cetatean roman in varsta de peste 18 ani cu resedinta in Romania si in posesia unei carti de identitate este eligibil pentru a deschide un cont, potrivit aceluiasi comunicat.

In prima instanta, in trimestrul al doilea al anului 2009, cardurile vor fi oferite clientilor si personalului Postei Romane, prin intermediul a sase subunitati postale din Bucuresti. In timp, produsul va fi disponibil in intreaga retea a Postei Romane.

„Mai multe informatii despre caracteristicile si beneficiile cardului vor fi disponibile luna viitoare, odata cu lansarea catre beneficiari a acestui produs”, s ementioneaz ain comunicat.

Cercetarile intreprinse de APS, in luna octombrie 2008, au aratat ca multi dintre respondenti au apreciat posibilitatea oferita de cardurile prepaid de a trimite bani peste hotare, ca alternativa la transferurile de bani traditionale din Romania.

Cardul este prevazut cu functionalitatile de Chip si PIN, care ofera un plus de protectie impotriva fraudei, si poate fi utilizat ca orice alt card de credit sau debit in realizarea de plati.

Cardul evita riscul transportului de numerar in sume mari, ii permite titularului sa-si achite facturile on-line, sa efectueze cumparaturi on-line si totodata sa aiba acces la ofertele de pret mai mici, care se practica pe Internet.

De asemenea, cardul este acceptat in aproape 100.000 de locatii din Romania si in 26 de milioane de locatii in intreaga lume, la orice bancomat care afiseaza sigla MasterCard.

" Avand in vedere increderea consumatorilor in reputatia Postei Romane cat si reteaua sa de peste 7.000 de subunitati postale, se va ajunge la acei consumatori care inca nu au avut posibilitatea sa experimenteze libertatea financiara pe care o faciliteaza cardul bancar.", a declarat Rich Wagner, chief executive officer APS.

“Posta Romana intra pe piata cardurilor preplatite, avand alaturi doi parteneri cu experienta: MasterCard si Advanced Payment Solutions. Posta Romana isi va pune in valoare acoperirea teritoriala prin acest parteneriat dedicat clientilor sai, care vor beneficia de flexibilitate reala in modul in care isi vor gestiona fondurile. Cardul prepaid va fi acceptat nu numai in oficiile postale din Romania, dar si la nivelul retelelor de comercianti reali si virtuali si ATM-urilor localizate in toata lumea unde este afisata sigla MasterCard.”, a declarat Marius Vatavu, Presedinte-Director General Posta Romana.

Unii din angajatii Postei Romane sunt printre primii utilizatorii ai noului produs.


"Este o mare realizare pentru APS faptul ca a reusit sa incheie parteneriatul cu Posta Romana. APS si MasterCard sunt partenerii perfecti pentru a implementa strategia Postei Romane de a-si promova produsele financiare catre milioanele de consumatori romani care nu au un cont bancar. ", a declarat Matt Lanford, Vice President si Prepaid Products Lead-Europe, MasterCard

Advanced Payment Solutions (APS) este jucator de talie europeana pe piata furnizorilor de carduri de tip prepaid, avand experienta relevanta dovedita a echipei sale mult superioara oricarei alte companii de carduri de plata prepaid din UK. Oferta principala a APS este cashplus prepaid MasterCard Gold ® - un card prepaid MasterCard personalizat, embosat, cu Chip si PIN.

Posta Romana este operatorul national in domeniul serviciilor postale cu capital majoritar de stat, actiunile fiind impartite intre statul roman, reprezentat de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (75 la suta din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25 la suta din pachetul de actiuni).

Compania detine o retea de peste 7.100 de subunitati postale si livreaza saptamanal peste 8.5 milioane de trimiteri. Peste 550 de oficii postale din totalul de 1.200 subunitati postale informatizate sunt incluse intr-o retea privata de comunicatii, care asigura efectuarea de tranzactii rapide si securizate.

MasterCard Worldwide promoveaza comertul global, oferind o legatura economica esentiala intre institutii financiare, consumatori si comerciantii din intreaga lume. Ca francizor, procesor si consilier, compania dezvolta si comercializeaza solutii de plata, procesand aproximativ 21 miliarde de tranzactii anual, si ofera servicii de analiza si de consultanta clientilor sai, fie ei institutii financiare sau comercianti. Prin produsele sale, MasterCard este prezenta in mai mult de 210 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri