Societatile de leasing independente vor fi printre primele afectate de noile limite la creditarea in valuta impuse de BNR. Aceste societati vor fi nevoite sa contracteze credite in lei cit de curind.

Noile norme restrictive ale BNR privind creditarea in valuta vor forta, in viitorul apropiat, firmele mici de leasing sa se adapteze. Aceste societati au ca alternativa la creditele in valuta pentru refinantare creditele in lei. Independentii vor fi afectati de limitarea creditelor bancare in valuta, deoarece au ca sursa dominanta de finantare o banca comerciala din Romania, a declarat secretarul general al Asociatiei de Leasing Bancar, Adriana Ahciarliu.

Euro, inca puternic

Unii dintre actorii de pe piata leasingului afirma ca abia peste doi ani creditul in lei va deveni atractiv. Aceasta se datoreaza faptului ca moneda europeana este inca mai avantajoasa. Societatile de leasing independente practica dobinzi mari, iar refinantarea in lei ar presupune majorarea acestora, ceea ce dezavantajeaza clientul, in conditiile in care el vrea o dobinda mai mica de 10%, a declarat directorul companiei Dom Leasing, Mihai Meghea.

Doar doua solutii

Reprezentantul Dom Leasing este de parere ca societatile de leasing independente au doar doua solutii la indemina pentru a putea rezista pe piata in conditii mai restrictive la angajarea finantarii. Prima solutie consta in majorarea capitalului companiei prin mijloace proprii, pentru a deveni un client mai atractiv si mai profitabil pentru banci. Cealalta solutie ar fi reprofilarea pe leasingul operational, adica accesarea de fonduri de la firmele de leasing ale bancilor, a afirmat Meghea.

Firme cu finantare buna

In schimb, societatile de leasing subsidiare bancilor si cele apartinind producatorilor si dealerilor auto nu au motive de ingrijorare in privinta refinantarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri