Raiffeisen Leasing a finantat cu 27% mai putine bunuri in 2008, incheind 3.000 de contracte in valoare totala de 191 milioane de euro, in scadere fata de anul anterior cand a realizat un volum de 261 milioane de euro.

Rezultatul a fost influentat de evolutia economiei romanesti pe fondul deteriorarii situatiei economice internationale, mai ales in ultimul trimestru al anului 2008.

In volumul total al finantarilor in anul 2008, echipamentele reprezinta 22%, vehiculele 75%, iar leasingul imobiliar 3%. Raiffeisen Leasing are un portofoliu activ de 291 milioane de euro si un numar de 12.500 de contracte in derulare.

Pentru 2009, compania isi propune sa monitorizeze evolutia pietei fiind pregatita sa gaseasca solutii potrivite impreuna cu clientii aflati in dificultate. De asemenea doreste sa promoveze activ oferta de bunuri reposedate si sa mentina un portofoliu cat mai sanatos. „Suntem pregatiti sa oferim consultanta clientilor nostri pentru a depasi impreuna aceasta perioada dificila si pentru a putea continua colaborarea” a declarat Mihaela Mateescu (foto), director general Raiffeisen Leasing.

Totodata, prioritati importante pentru comapanie anula acesta sunt implementarea unor masuri de eficientizare a activitatii si un management judicios al costurilor. In acest sens, compania va folosi in scurt timp aplicatia Charisma dezvoltata impreuna cu firma Total Soft, care va duce la gestionarea eficienta a fluxurilor de aprobare si administrare a contractelor de leasing.

Oferta de servicii a Raiffeisen Leasing cuprinde produse de finantare pentru sectorul auto, echipamente sau pentru domeniul imobiliar. Clientii companiei sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii, multinationale si municipalitati. Compania are acoperire nationala, fiind prezenta in 16 mari orase din Romania.

Infiintata in iulie 2002, Raiffeisen este detinuta in cote egale de Raiffeisen-Leasing International GmbH si Raiffeisen Bank S.A. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.

Raiffeisen-Leasing International GmbH cu sediul central in Viena, este o companie holding de unitati de leasing in Europa Centrala si de Est. Este detinuta in proportie de 75% de Raiffeisen International si 25% de catre Raiffeisen Leasing GmbH, Viena.

Reteaua Raiffeisen CEE Leasing acopera in prezent 16 tari in Europa Centrala si de Est. In general, majoritatea unitatilor functioneaza ca societati de leasing universale oferind toata gama de servicii de finantare in leasing pentru vehicule, echipamente si real estate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si