Volksbank Romania nu va acorda dividende din profitul obtinut anul trecut, acesta fiind folosit pentru capitalizarea bancii, iar decizia grupului bancar austriac se aplica si subsidiarelor din alte tari, a declarat presedintele Volksbank, Gerald Schreiner.

"Actionarii nostri s-au angajat sa ne sustina. Vom pastra tot profitul si nu vom acorda dividende, masura care se va aplica la nivelul intregului grup, nu doar in Romania", a explicat Schreiner, potrivit NewsIn.

Anul trecut, profitul inainte de impozitare al Volksbank Romania a avansat cu 54% fata de anul precedent, pana la 37,8 milioane euro.

Presedintele Volksbank a mai afirmat ca, in cadrul intalnirii de joi, de la Viena, intre reprezentantii FMI, ai BNR si ai principalelor 9 grupuri bancare straine prezente in Romania, grupul austriac s-a angajat sa capitalizeze banca din Romania, in cazul in care va fi nevoie.

"Noi avem o solvabilitate foarte ridicata, de aproximativ 17%, cu mult peste nivelul recomandat, de 8% si peste cel despre care se vorbeste pentru bancile din alte state, de 6-7%. Daca va fi nevoie, actionarii si-au luat angajamentul sa majoreze in continuare capitalul bancii", a completat Schreiner, intr-un interviu acordat NewsIn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Meyer, FP: Guvernul ar putea cere dividende mai mari la companii