Pana in prezent, aproape 20 de milioane de euro au fost investiti de grupul olandez in Romania in activitatea de asigurari de viata si pensii private.

"In total investitia de capital se apropie de 20 milioane euro si, daca e necesar, suntem gata sa investim si mai mult, insa depinde de evolutia pietei de asigurari de viata din Romania", a detaliat Kepecs, care este si membru in consiliul de administratie al grupului.

„Astfel, 9,9 milioane de euro au fost deja investite in compania de asigurari de viata din Romania si inca 4,3 milioane de euro sunt in curs de perfectare”, dupa cum a adaugat la randul ei Silvia Sirb, director general Aegon Asigurari de Viata.

Strategia grupului se bazeaza pe redirectionarea capitalului catre afaceri cu potential mai ridicat de crestere si rentabilitate, dar si masuri stricte de control ale costurilor, dupa cum au spus oficialii grupului.

"Daca intram pe o piata la inceput, putem spera la profituri mari si dezvoltari importante", a declarat Kepecs.

Aegon considera Europa Centrala si de Est (ECE) ca fiind o piata importanta pentru dezvoltarea afacerilor. In ultimii ani, Aegon si-a extins operatiunile in regiune, avand in prezent afaceri in Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Polonia si Turcia.

"Rata de penetrare pentru produsele de asigurare de viata in Romania este de doar 0,37%, fata de 1,2% in Polonia si 1,1% in Ungaria. Este clar ca exista loc de crestere, astfel ca Romania este una dintre pietele cheie pentru afacerile noastre din regiune", a explicat Kepecs.

Astazi, volumul primelor de asigurare de viata per capita este printre cele mai scazute din Europa Centrala si de Est. Iar procentul asigurarilor de viata pe piata totala a asigurarilor este inca scazut - doar 20,5%", a mai comentat Sirb.

Aegon Asigurari de Viata are un capital social de 21,08 milioane lei, iar actionarii firmei sunt Aegon Woningen Nova BV, cu 99% din actiuni, si Aegon Tsjechie Holding BV, cu 1%.

Grupul Aegon este de asemenea prezent pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) din Romania. Fondul gestionat de Aegon, Vital, avea active nete de 29,5 milioane lei si 124.367 de participanti la finele lunii februarie.

Grupul olandez Aegon se afla in procesul de achizitionare a pachetului de 50% detinut de Banca Transilvania in compania de pensii private.
Banca Transilvania a anuntat la inceputul lui 2009 ca vinde companiei Aegon cota de 50% detinuta la BT Aegon, pentru circa 11 milioane euro, cele doua companii fiind partenere in capitalul administratorului de pe pilonul II.