"In prezent se poarta discutii cu un fond de investitii pentru vanzarea subsidiarei din Romania", a explicat Tuca, citat de NewsIn.

El a motivat decizia companiei-mama prin nevoia de a-si optimiza resursele in actualul context economic. "Tranzactia se doreste a fi incheiata in al doilea trimestru din acest an", a spus Tuca.

Directorul general al Clal Romania a aratat ca afacerea din Romania este o investitie de la zero (greenfield), care necesita constant aport de capital din partea companiei mama, iar in situatia actuala de criza "nu exista niste parametri clari in ce priveste reintoarcerea acestor investitii".

Clal Romania si-a inceput activitatea pe piata de asigurari din Romania in decembrie 2006. In 2008, firma a afisat afaceri de circa 2 milioane euro si a ajuns la aproximativ 1.500 de clienti. Pentru acest an, compania estimase afaceri de cel putin 4 milioane euro si 4.000 - 5.000 de clienti.

Clal Romania este controlata de C.I.E. Holdings BV, Olanda, cu 99,95% din capitalul social, alti actionari avand o participatie de 0,05%. Clal Insurance Enterprise Holdings Ltd din Israel este actionarul majoritar indirect, detinand 100% din capitalul C.I.E. Holdings BV.