In februarie 2008, majorarile de capital pe aceasta piata au fost de 39,68 milioane euro, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Fata de ianuarie, cand infuziile de capital din partea companiilor-mama din strainatate au insumat 16,97 milioane euro, injectiile capital in piata romaneasca de asigurari au crescut in februarie de aproape sase ori, potrivit NewsIn.

Cea mai mare infuzie de capital a fost facuta in februarie 2009 de francezii de la Groupama, cu un aport total de 41,85 milioane euro. Din aceasta suma, 21,65 milioane euro au ajuns la capitalul social al BT Asigurari, iar restul de 20,2 milioane euro la capitalul asiguratorului Asiban. Ambele companii sunt controlate de Groupama.

La mica distanta se afla austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), care au marit capitalul social al asiguratorului Unita cu 41,7 milioane euro.

Aviva Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social in februarie cu 7,68 milioane euro, in timp ce OTP Garancia Asigurari a atras 3,33 milioane euro in februarie 2009.

In aceeasi luna, israelienii de la Clal au injectat in subsidiara din Romania 3,76 milioane euro, desi intentioneaza s-o vanda in al doilea trimestru din acest an.

Sectorul asigurarilor a atras anul trecut infuzii de capital din strainatate de peste 240 milioane euro, potrivit datelor ONRC.
Asiguratorul BT Asigurari a primit anul trecut cea mai mare injectie la capital, in valoare de 55,29 milioane euro, fiind urmat de Unita, cu 35,9 milioane euro, si Omniasig - Vienna Insurance Group (VIG), proprietarul austriac investind 30,63 milioane euro.

Asirom, societate controlata tot de VIG, a raportat anul trecut o injectie de 27,8 milioane euro.

Companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Aproximativ 20 de asiguratori se pregatesc sa intre pe piata asigurarilor obligatorii de locuinte incepand cu 1 iulie 2009, data la care, potrivit CSA, legea ar trebui sa devina operationala.