Asirom estimeaza pentru acest an un volum de prime brute subscrise cu 10% mai mare fata de anul trecut, mai ales pe fondul cresterii afacerilor din asigurari de locuinte si proprietati industriale, a declarat directorul diviziei de vanzari din cadrul Asirom, Catalin Stroe.
In 2008, Asirom a inregistrat afaceri de 748,4 milioane lei (circa 203 milioane euro), in crestere cu 19% fata de 2007, si era al treilea asigurator de pe piata, cu o cota de 8,43%, conform datelor provizorii ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, relateaza NewsIn.

"Estimam o crestere spre 10% in acest an, sub nivelul inregistrat anul trecut. In principal, mizam pe segmentul de asigurari de proprietati industriale si de locuinte, iar in ce priveste asigurarile Casco, ne asteptam cel putin la acelasi nivel din 2008", a spus Stroe.

"Am observat o crestere a cererii pe segmentul property (incendiu si alte calamnitati), iar in ultimul timp am primit cereri de oferte de asigurare a unor proiecte noi care se pregatesc sa se dezvolte. Este vorba despre investitii de valori mari in industie", a mai spus reprezentantul Asirom.

In 2009, Asirom ar putea inregistra o crestere mai accentuata a afacerilor si pe segmentul de asigurari de raspunderi civile, a mentionat Stroe.
In ce priveste asigurarile auto, reprezentantul Asirom spune ca la nivelul pietei nu va mai fi cresterea masiva din anii anteriori, care s-a datorat in special vanzarilor importante de masini noi. "Asirom, nefiind expusa excesiv pe segmentul new-business din finantari, nu are nici de facut acum fata unui risc marit pe acest aspect", a adaugat Stroe.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri