Banca Comerciala Romana (BCR) a castigat, pentru a patra oara, titlul de "Banca Anului" in Romania, acordat de revista britanica The Banker. In competitie s-au inscris 510 institutii de credit, numar record pentru clasamentul organizat de revista britanica de la infiintarea premiilor, in anul 2000. The Banker si-a motivat decizia de a premia BCR pe baza rezultatelor financiare obtinute de banca, respectiv cresterea cu 30% a activelor si majorarea semnificativa a profitului net in 2004. Revista britanica evidentiaza ca banca a avut capacitatea de a-si reduce raportul cost/venituri pana la 53,7%.

PERFORMANTE.

"Rezultatele noastre depasesc tintele stabilite de actionari pentru cei mai importanti indicatori financiari. Am inregistrat o crestere spectaculoasa in ceea ce priveste profitul net consolidat pana la 161 de milioane de euro si am dublat dividendele per actiune", a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila (foto). BCR a urcat 40 de pozitii, pana pe locul 332, in clasamentul mondial al bancilor comerciale, alcatuit de revista The Banker, in functie de capitalul de rangul 1 inregistrat la 31 decembrie 2004. Capitalul de rangul 1 cuprinde capitalul propriu si rezerve si defineste puterea unei banci de a acoperi pierderi actuale sau potentiale. Banca are un portofoliu de cinci milioane de clienti, cu un milion mai mult fata de finele anului 2003.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri