Dezvoltat pe o platforma ce are la baza o tehnologie foarte avansata, noul serviciu permite inclusiv acceptarea cardurilor cu cip si se adreseaza tuturor comerciantilor indiferent de volumul tranzactiilor zilnice.

Alpha Bank pune la dispozitia clientilor patru tipuri de terminale POS, respectiv: dial-up (conectarea se realizeaza utilizand serviciile de telefonie fixa), Ethernet (conectare prin retelele locale de tip LAN), GPRS fix (conectarea se realizeaza prin Vodafone, utilizand serviciul GPRS) si GPRS mobil, un terminal cu sursa proprie de alimentare (conectare prin Vodafone, utilizand serviciul GPRS).

Platile pot fi efectuate atat in lei, cat si in euro sau USD, cu ajutorul oricarui card bancar emis sub sigla Visa sau MasterCard. Tranzactiile in lei, efectuate prin POS-urile Alpha Bank, sunt decontate in maxim o zi de la efectuarea tranzactiei, astfel incat clientii sa poata beneficia de resurse financiare intr-un termen cat mai scurt. In plus, banca pune la dispozitia clientilor sai extrase de cont zilnice, detaliate pe fiecare tranzactie.

Serviciul de acceptare a platilor cu card prin intermediul POS-urilor Alpha Bank este insotit de o serie de avantaje, printre care un comision de instalare si mentenanta 0%, instruirea gratuita a personalului care va oferi spre utilizare terminalele POS, precum si sisteme de autorizare online a tranzactiilor efectuate, asigurand posibilitatea verificarii fara costuri a validitatii cardurilor prezentate la plata de catre clienti.

Instalarea unui terminal POS aduce comerciantilor un plus de siguranta, prin lipsa numerarului in cadrul tranzactiei, economie, prin reducerea cheltuielilor pentru transportul si securizarea numerarului, precum si tranzactii efectuate in toate devizele importante – lei, euro si USD.

Singurele costuri aferente acestui serviciu sunt: un comision lunar stabilit in functie de volumul incasarilor si o taxa pentru utilizarea terminalului, perceputa doar pentru cele tip GPRS.

Pentru a beneficia de un terminal POS, comerciantii trebuie doar sa formuleze o cerere de acceptare catre banca si sa deschida un cont curent la Alpha Bank.

Alpha Bank Romania a afisat, in 2008, o crestere cu 20,8% a profitului inainte de impozitare, pana la 45,8 milioane euro, in conditiile in care banca a constituit, anul trecut, provizioane de risc de 33,2 milioane euro