Valoarea activelor nete ale celor zece fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 10,24% in luna martie, pana la 110,48 milioane lei (circa 26 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
La data raportarii, erau active zece fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management), Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA) si Eureko Confort (Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), potrivit arbitrului pensiilor private.

Numarul total de participanti atrasi de cele zece fonduri de pensii facultative era de 162.220 la sfarsitul lunii martie, potrivit NewsIn.

ING Optim se mentine pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 43.051 participanti atrasi.

Dupa criteriul activului net, noul lider al pietei este ING Optim, cu active nete de 27,15 milioane lei de la cei 43.051 participanti ai sai, depasind astfel fondul BCR Prudent. Acesta din urma a ajuns la finalul lunii martie la un activ net de 26,85 milioane lei, de la cei 39.227 clienti ai sai.

AZT Moderato a atras 25.410 de participanti pana la finalul lunii martie si a ajuns la o valoare a activului net de 17,051 milioane lei, ING Clasic avea 21.585 de participanti si un activ net de 17,132 milioane lei, AZT Vivace - un activ net de 9,24 milioane lei si 17.061 participanti, iar Pensia Mea - 9.121 participanti, cu un activ net de 7,32 milioane lei.

Raiffeisen Acumulare a atras pana la finalul lunii martie 6.080 participanti si avea un activ net de 5,44 milioane lei, OTP Strateg a afisat pentru finalul lunii martie un numar de 324 de participanti (acelasi ca la sfarsitul lui februarie) si un activ net in usoara crestere, pana la 170.206 lei, iar Concordia Moderat - 233 de participanti si un activ net de 119.729 lei. Eureko Confort a facut in luna martie a doua raportare, inregistrand 128 de participanti si un activ net de 9.720 lei.

Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni. Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.

Executivul a aprobat majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative pana la 400 euro/angajat din 2009, de la 200 euro cat era anul trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri