Propunerile fiscale ale MFP privind piata auto vor accentua declinul vanzarilor de autovehicule, unele firmele se vor gandi de doua ori inainte sa-si cumpere o masina, iar altele nu-si vor mai schimba la fel de des masinile, a spus directorul general al Impuls Leasing.
"Piata de vanzari auto este in scadere, iar aceasta decizie va mari scaderea pietei auto din Romania", a mentionat directorul general al Impuls Leasing, Razvan Diaconescu, potrivit NewsIn.

El considera ca aceste masuri se vor reflecta si asupra pietei de leasing, care oricum se afla deja in declin.

In ultimul trimestru al anului trecut, piata de leasing a insumat 537,4 milioane euro, in scadere cu 60% fata de al treilea trimestru, cand piata ajunsese la 1,336 miliarde euro.

Vanzarile de autoturisme, atat cele de productie autohtona cat si cele din import, au totalizat anul trecut 270.995 unitati, in scadere cu 14,1% fata de anul 2007, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

In proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru rectificarea bugetara, Ministerul Finantelor Publice (MFP) propune si modificari ale Codului Fiscal. Astfel, nu se mai deduce taxa pentru achizitiile de vehicule rutiere motorizate si pentru orice achizitii de bunuri destinate vehiculelor aflate in proprietatea sau in folosinta persoanelor impozabile. Textul de modificare a codului fiscal face referire si la importul sau achizitia intracomunitara a unui vehiculul sau la obtinerea acestuia in cadrul unui contract de leasing financiar.

Exceptie fac autovehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii, cele utilizate pentru transportul cu plata de persoane, inclusiv pentru activitatea de taxi sau pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational.

In cazul contractelor de leasing financiar de vehicule rutiere motorizate, in derulare la data de 1 mai 2009, se aplica prevederile mentionate pentru ratele de leasing si valoarea reziduala a acestora, a caror exigibilitate intervine dupa data de 1 mai 2009 inclusiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri