Banii pe care ii va primi Romania de la Fondul Monetar International (FMI) vor da posibilitatea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa tina leul in frau, astfel incat variatia cursului sa fie cuprinsa intre 4,10 si 4,30 lei/euro, a declarat consultantul companiei KPMG Radu Vasilescu.
Potrivit acestuia, Romania nu este in stare sau nu stie inca sa foloseasca cei aproape 20 miliarde de euro pe care ii va lua cu imprumut de la FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si BERD, insa trebuie sa invete cat mai repede pentru a avea o sansa in fata crizei economice.

In prezent, tarile din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, se confrunta cu o diminuare masiva a investitiilor. "In acest moment, nu se mai aloca capital pentru tarile din acesta regiune. Daca in trecut, pentru o tranzactie imobiliara se bateau 10 - 15 investitori, acum numarul acestora s-a redus drastic", a spus directorul pentru situatii speciale pe Europa Centrala si de Est din cadrul KPMG, George Leslie, citat de NewsIn.

Leslie considera ca printre tarile care vor avea cel mai mult de suferit din cauza turbulentelor economice se afla Ucraina, Romania, Turcia, Grecia, Ungaria si tarile baltice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri