Bank of Cyprus a restructurat, de la inceputul anului, circa 10% din portofoliul de credite de 570 milioane euro, mai ales prin prelungirea perioadei de gratie, a declarat directorul general al bancii, George Christoforou.
"Nu am restructurat creditele prin schimbarea monedei in care au fost acordate, insa am modificat perioada de gratie si scadenta pentru imprumuturi care insumeaza intre 50 si 70 milioane euro, in principal in sectorul imobiliar", a mentionat directorul general al bancii, George Chirstoforou, citat de NewsIn.

El a mai precizat ca, in portofoliul bancii, creditele neperformante se plasau la 0,1% la finalul anului trecut, iar nivelul este atat de redus deoarece portofoliul este inca imatur.

"Nu ne asteptam sa fim afectati puternic in 2009 din punctul de vedere al rambursarii creditelor. Nivelul nu va fi chiar zero dar credem ca va fi nesemnificativ", a mai spus Chritoforou

Totodata, banca a spus ca vrea sa puna accentul pe IMM-uri in 2009, sector in care vrea sa dea credite de 100 milioane euro, dublu fata de anul trecut.

In 2008, Bank of Cyprus a dat credite de 570 milioane euro, ceea ce a adus o cota de piata de 0,6%, peste tinta initiala a bancii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri