Valoarea totala a tranzactiilor perfectate in sesiunea bursiera de ieri a fost de 15,74 milioane RON, la un volum de 26,49 milioane de actiuni rulate. In vreme ce indicele BET, al celor mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a scazut cu 0,14%, iar actiunile s-au depreciat, in medie, cu 0,15%, indicele BET-FI, care urmareste evolutia actiunilor celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), a castigat fata de ziua precedenta 0,65%. Si indicele ROTX, listat la Bursa din Viena, s-a apreciat, ieri, cu 0,94%.

Cel mai tranzactionat si mai lichid emitent a fost Banca Transilvania, cu 6,3 milioane de actiuni rulate si o valoare totala a schimburilor de 5,60 milioane RON, reprezentand aproximativ 35% din totalul tranzactionat la bursa. Pretul de inchidere a actiunilor TLV a fost de 0,8900 RON/actiune, in scadere cu 1,11% fata de ultima cotatie. Mentionam ca titlurile TLV au fost reluate ieri la tranzactionare, dupa operarea in Registrul Actionarilor a majorarii de capital hotarate in Adunarea Generala a Actionarilor din data de 12 aprilie 2005. In prezent, capitalul social al Bancii Transilvania este de 236,73 milioane RON, divizat intr-un numar de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 RON/ actiune. Tot in sectorul bancar, titlurile BRD Group Societe Generale au inregistrat o depreciere cu 1,68%, iar valoarea tranzactiilor a cumulat 467.837 RON.

Titlurile Rompetrol Rafinare Constanta au continuat sa recupereze din deprecierea suferita la inceputul acestei saptamani. Astfel, ultimul pret de tranzactionare a fost de 0,0970 RON/actiune, in crestere cu 2,11 fata de sesiunea precedenta. Actiunile SNP Petrom au incheiat sedinta fara variatie de pret, la 0,4710 RON/actiune.

Sectorul financiar a detinut, la sfarsitul sesiunii de ieri, 32% din rulajul total al bursei, cu 5,08 milioane RON. SIF 5 Oltenia s-a impus drept cel mai tranzactionat emitent la aceasta categorie, cu 1,89 milioane RON. Acesta a fost urmat de SIF 4 Muntenia, cu 1,20 milioane RON, si de SIF 2 Moldova, cu 954.388 RON. Titlurile SIF 4 au inregistrat, ieri, cea mai mare apreciere, cu 1,82%, ajungand la pretul de 1,1200 RON/actiune. Cotatia titlurilor SIF 1 Banat Crisana a crescut cu 0,67%, iar cea a SIF 3 Transilvania - cu 0,65%. Numai titlurile SIF 2 Moldova au resimtit, ieri, o corectie negativa, de 0,70%, ultimul pret de tranzactionare fiind de 1,4100 RON/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri