Presedintele AVAS nu a exclus ca au existat de-a lungul timpului anumite presiuni, dar a precizat ca acestea nu au venit niciodata din partea Presedintiei sau a primului ministru.

"Trebuie sa fie clar ca nu presiunile au stat la baza deciziei mele. Au existat, intr-adevar, de-a lungul timpului incercari de a mi se induce o opinie sau de a lua vreo decizie", a aratat Zbarcea.

In privinta succesorului sau, presedintele AVAS a afirmat ca spera sa fie un bun profesionist si un om integru, conditii necesare pentru a conduce o insitutie atat de dificila. Zbarcea s-a aratat multumit de rezultatele inregistrate sub conducerea sa, exemplificand doar prin incasarile din valorificare, cifrate la peste 3.000 de miliarde de lei vechi, peste obiectivul pe intreg anul 2005, care se ridica la 2.500 miliarde de lei.

"Cred ca mi-am facut bine treaba, iar activitatea mea a fost apreciata atat de presedinte, cat si de premier. Cel putin, in intalnirile pe care le-am avut nu mi-au adus la cunostinta critici", a adaugat Zbarcea.

Dupa opt luni la conducerea AVAS, Zbarcea sustine ca este necesara continuarea intr-un ritm accelerat a privatizarilor ramase si inchiderea imediata a societatilor la care datoriile depasesc totalul activelor. El s-a declarat multumit de modul in care se deruleaza vanzarea actiunilor detinute de stat la BCR, operatiune pe care o anticipeaza ca pe un succes cert, si se asteapta la un rezultat bun si in privatizarea Tractorul Brasov.

Pana la numirea unui nou presedinte, conducerea institutiei va fi asigurata interimar de vicepresedintele AVAS, Giliola Ciorteanu.

Gabriel Zbircea a fost numit presedinte al AVAS in data de 21 ianuarie 2005. "Pana la numirea unui nou presedinte, conducerea institutiei va fi asigurata de Giliola Ciorteanu, vicepresedinte al AVAS pentru coordonarea activitatii de valorificare a activelor bancare", informeaza AVAS.