Studiile din domeniul pensiilor, adunate intr-un singur spatiu online

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a lansat pe propriul site o noua sectiune - Biblioteca de Pensii - care cuprinde o colectie bogata de studii, rapoarte, analize si alte materiale din domeniul pensiilor.
Biblioteca de Pensii este un proiect exclusiv online, materialele oferite fiind recente, cea mai mare parte din 2008 si 2009. Acestea sunt publicate de institutii internationale ca OECD, Banca Mondiala, Uniunea Europeana, BERD, Oxera, EFAMA sau Watson Wyatt.

„Biblioteca de Pensii reprezinta doar primul dintr-o serie mai lunga de proiecte speciale, menite sa majoreze gradul de informare si de constientizare privind pensiile, atat in randul partenerilor nostri din mass-media, cat si din randul marelui public”, afirma Crinu Andanut, presedintele Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Biblioteca de Pensii are 7 subsectiuni:

• bomba demografica si efectele ei asupra sistemelor publice de pensii;
• despre reforma pensiilor si multitudinea modelelor globale de pensii private;
• investitiile, comisioanele si randamentele fondurilor de pensii private;
• pensiile private si de stat in contextul crizei financiare mondiale;
• statistici globale in domeniul pensiilor private;
• solutii pentru faza de plata a pensiilor din sistemele private;
• despre pensiile private ocupationale, caracteristice lumii occidentale.

Materialele din Biblioteca de Pensii scot in evidenta nevoia de accelerare a reformelor sistemului public de pensii, pentru a ajuta lumea moderna sa faca fata provocarilor demografice manifestate prin imbatranirea si reducerea populatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Setari Cookie-uri