"OTP si Prima Pensie sunt administratori mici, care vor sa vanda, in conditiile in care trebuie sa-si acopere cheltuielile de gestionare", au precizat sursele, pentru NewsIn.

La sfarsitul lunii septembrie 2008, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al saptelea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat prealabil, la inceputul lunii martie, fuziunea fondului de pensii Omniforte, gestionat de Omniasig Pensii, cu fondul administrat de BCR Fond de Pensii.

In prezent, 14 fonduri activeaza pe pilonul II si aveau la sfarsitul lui martie active nete de 1,2 miliarde lei (283,9 milioane euro).

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata. Patru din cele 14 fonduri de pe piata aveau la sfarsitul lui martie mai putin de 50.000 de clienti, ceea ce le face susceptibile pentru preluari.