"Evolutiile din prima parte a anului au depasit cu mult estimarile noastre initiale in ceea ce priveste volumul depozitelor atrase de la persoane fizice, motiv pentru care suntem increzatori ca, la sfarsitul anului, vom inregistra o crestere de 25% fata de anul 2008", a declarat Lakis Couninis, director executiv pe diviziile Retail si Retea ale Bancii Romanesti.

El considera ca, in 2009, economisirea va inregistra un ritm rapid de crestere, chiar daca, "pe termen mediu, dobanzile la depozite vor urma un trend usor descendent".

Totodata, Banca Romaneasca se asteapta in 2009 la o crestere graduala pe partea de active, de aproximativ 10%. "Ne-am calculat o crestere moderata, de 10%, principalul nostru focus fiind clientii corporate, intreprinderile mici si mijlocii, dar si retailul", au precizat oficialii bancii, pentru NewsIn.

Intr-un interviu acordat la finalul anului trecut pentru NewsIn, directorul general al bancii, Andreas Maragkoudakis, estima ca activele Bancii Romanesti vor ajunge, la finalul lui 2008, la aproximativ 2,8 miliarde de euro, cu aproximativ 47% mai mari fata de sfarsitul lui 2007, dar cu 6,6% sub tinta initiala.

Potrivit informatiilor furnizate banca, Banca Romaneasca si-a redus in acest an ritmul de expansiune, strategia urmand a fi modificata in functie de evolutiile ulterioare ale pietei. In prezent, banca are 150 de sucursale.

In paralel, procesul de recrutare a fost limitat conform planului de afaceri, prioritare fiind relocarile si promovarile interne.

Banca Romaneasca este subsidiara din Romania a grupului elen National Bank of Greece (NBG). In 2008, Banca Romaneasca a obtinut un profit net de 26,4 milioane euro, in crestere cu 76% fata de 2007.