Vanzarea unitatii, cumparata de UBS in 2006 pentru 2,6 miliarde dolari, va genera "o mica pierdere", a anuntat banca, conform NewsIn.

Pretul reprezinta o prima la valoarea contabila, iar suma va fi platita in numerar prin asumarea unor datorii de catre compania lui Esteves, BTG Investments.

Directorul executiv al UBS, Oswald Gruebel, iesit din pensie in februarie, a anuntat saptamana trecuta ca va reduce numarul angajatilor cu inca 7.500, in contextul in care incearca sa readuca banca pe profit. UBS a inregistrat cele mai mari deprecieri de active legate de credite din toate bancile europene si a anuntat cele mai mari pierderi ale unei companii elvetiene.

Vanzarea diviziei Pactual va consolida rata de capital Tier 1 cu 1,3 miliarde franci elvetieni, va reduce activele riscante cu 3 miliarde franci si activele totale cu 6,3 miliarde franci, a anuntat UBS.

UBS opereaza in peste 50 de tari si analizeaza pietele pentru a iesi din afacerile si statele riscante, dupa ce a afisat pierderi de aproape 2 miliarde franci elvetieni (1,7 miliarde dolari) in primul trimestru.